Tax-free winkelen, hoe werkt dat?

Dankzij een speciale EU-regeling kunnen internationale reizigers de BTW terugvorderen van goederen die zij meenemen naar hun thuisland. Wij helpen jou deze BTW terug te krijgen voor jouw aankopen binnen de Europese Unie, zelfs als je online winkelt. Wij maken het je gemakkelijk en zorgen ervoor dat je de hoogst mogelijke terugbetaling ontvangt.

Wij zijn er om je te helpen terug te krijgen wat van jou is. We vinden het een schande dat miljoenen euro's elk jaar niet meer worden opgeëist. Geld dat opnieuw in jezelf, in anderen of in de wereld kan worden geïnvesteerd. Bewaar al je bonnen en bespaar zo tot 25% op goederen gekocht in de EU. Tarieven verschillen per land. 

Teruggave van BTW is alleen gegarandeerd als je winkelt bij partner- en deelnemende winkels, aangezien EU-regelgeving winkels wettelijk niet verplicht om deel te nemen. Vindt een volledige lijst van deelnemende winkels in de shoppingguide binnen de vatfree.com-app voor iOS en Android.

Onze service is voornamelijk voor niet-EU-inwoners die de Europese Unie bezoeken.

Maar we zijn er ook voor militair personeel in de EU, internationale studenten, expats en/of EU-ingezetenen die van plan zijn om te verhuizen, te emigreren of goederen te verzenden naar een niet-EU-land. Er zijn verschillende regels van toepassing.

 

 
1 Collect.png

Verzamel en registreer ál jouw bonnen

Bewaar álle bonnen en tax-free formulieren van 55.000+ meewerkende (web)shops. Vindt winkels via onze mobiele app of via jouw accountpagina op deze site.

2 Stamp.png

Bezoek de Douane voor een 'Customs Validation Stempel'

Bij vertrek uit de EU, voordat je incheckt, bezoek je de Douane om jouw bonnen van een z.g. 'Customs Validation Stamp' te laten voorzien. De douane kan vragen om de goederen te tonen voordat zij dit stempel geven. 

 

3 photo.png

Registreer jouw bonnen via onze mobiele app of online

Voordat je je bonnen of facturen naar ons opstuurt registreer je deze via ons platform, mobiel of online. Hierdoor wordt je door het proces geleidt en blijf je op de hoogte van de voortgang van de afhandeling.

 
4 Mail.png

Stuur ons jouw originele, afgestempelde bonnen

Je kunt de Post.nl brievenbussen gebruiken of vanuit jouw thuisland versturen. Wij zullen de BTW van de winkels terugvorderen en je geïnformeerd houden via email, jouw accountpagina en/of mobile app.

Vanwege veiligheidsredenen zullen we pas om jouw betalingsgegevens vragen wanneer de terugbetaling vanuit de winkel van aankoop heeft plaatsgevonden. Vervolgens maken wij het geld aan je over. 

Example mailbox post.nl the Netherlands
 

Stuur jouw gestempelde bonnen gratis
naar ons antwoordnummer: 

Vatfree.com
att: Web
I.B.R.S./C.C.R.I. Numéro 98002
1000 VA Amsterdam
The Netherlands