Tax-free winkelen, hoe werkt dat?

Dankzij een speciale EU-regeling kunnen reizigers de BTW terugvorderen van goederen die zij meenemen naar hun thuisland. Wij helpen u deze BTW terug te krijgen voor aankopen binnen de Europese Unie, zelfs als u online winkelt. We vinden dat het u zo gemakkelijk mogelijk moet worden gemaakt, zoveel mogelijk BTW terug te krijgen. Geld dat opnieuw in uzelf, in anderen of in de wereld kan worden geïnvesteerd. Daarom hanteren wij ook het laagste tarief in de markt.

Bewaar al uw bonnen en bespaar zo tot 21% op goederen gekocht in de EU. Tarieven verschillen per land. Teruggave van BTW is alleen gegarandeerd als u winkelt bij partner- en deelnemende winkels, aangezien EU-regelgeving winkels wettelijk niet verplicht om deel te nemen. U vindt de volledige lijst van deelnemende winkels in de shoppingguide binnen de vatfree.com-app voor iOS en Android.

Onze service is voornamelijk voor niet-EU-inwoners die de Europese Unie bezoeken.

Maar we zijn er ook voor militair personeel in de EU, internationale studenten, expats en/of EU-ingezetenen die van plan zijn om te verhuizen, te emigreren of goederen te verzenden naar een niet-EU-land. Er zijn verschillende regels van toepassing.

 

 
1 Collect.png

Verzamel en registreer ál uw bonnen

Bewaar álle bonnen en tax-free formulieren van 55.000+ meewerkende (web)shops. U vindt deze winkels via onze mobiele app of via uw accountpagina op deze site.

2 Stamp.png

Bezoek de Douane voor een ‘Tax-free Validation Stempel'

Bij vertrek uit de EU, voordat u incheckt, bezoekt u de Douane om uw bonnen van een ‘Tax-free Validation Stamp' te laten voorzien. De douane kan vragen om de goederen te tonen voordat zij deze stempel geven. 

 

3 photo.png

Registreer uw bonnen via onze mobiele app of online

Voordat u uw bonnen of facturen naar ons opstuurt registreert u deze via ons platform, mobiel of online. Hierdoor wordt u door het proces geleid en blijft u op de hoogte van de voortgang van de afhandeling.

 
4 Mail.png

Stuur ons uw originele, afgestempelde bonnen

Wij zijn wettelijk verplicht de originele, afgestempelde bonnen in te nemen en te archiveren om de btw-teruggave te mogen afhandelen.

U kunt de PostNL brievenbussen gebruiken of de bonnen vanuit uw thuisland opsturen. Wij zullen de BTW van de winkels terugvorderen en u geïnformeerd houden via e-mail, uw accountpagina en/of mobile app.

Om veiligheidsredenen zullen we pas om uw betalingsgegevens vragen wanneer de terugbetaling vanuit de winkel van aankoop heeft plaatsgevonden. Vervolgens maken wij het geld aan u over. 

 

Example mailbox post.nl the Netherlands
 

Stuur uw gestempelde bonnen gratis
naar ons antwoordnummer: 

Vatfree.com
att: Web
I.B.R.S./C.C.R.I. Numéro 98002
1000 VA Amsterdam
The Netherlands