Shop voordeliger, winkel tax-free!

Woont u (tijdelijk) buiten de EU? Bewaar dan al uw aankoopbonnen en bespaar zo tot 25% op goederen gekocht in de EU. Dankzij een speciale EU-regeling kunt u als reiziger de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) terugvorderen van aankopen die u meeneemt naar uw thuisland. Tarieven en regels kunnen verschillen per land.

Gemakkelijk BTW terug vragen bij meer dan 55.000 winkels en zelfs bij webwinkels? Wij helpen u met dit proces en garanderen u de hoogst mogelijke teruggave.

Wist u dat er jaarlijks 8 miljard Euro aan BTW blijft liggen in de EU? Gemiddeld is dat € 75 per reiziger. Zonde, want het geld valt goed te herinvesteren in uzelf, in crowdfunding projecten of u zou het kunnen doneren aan een goed doel!

Teruggave van BTW is alleen mogelijk bij vatfree.com partners en meewerkende winkels omdat EU-wetgeving winkels niet verplicht om mee te werken aan BTW teruggave. Vindt de volledige lijst van deelnemende winkels in de pagina Where to shop tax-free én in de vatfree.com mobiele app voor iOS en Android.

Onze service is voornamelijk voor niet-EU-inwoners die de Europese Unie bezoeken.

Maar we zijn er ook voor militair personeel, internationale studenten, expats en/of EU-ingezetenen die van plan zijn om te verhuizen, te emigreren of goederen te verzenden naar een niet-EU-land. Er zijn verschillende regels van toepassing. Lees meer in onze FAQ.

 

 
1 Collect.png

Verzamel ál uw aankoopbonnen

Bewaar álle bonnen en/of tax-free formulieren van 55.000+ meewerkende (web)shops. U vindt deze winkels makkelijk via onze mobiele app en op de pagina where to shop tax-free.

Registreer ál uw bonnen bij Vatfree.com

Registreer uw bonnen via onze mobiele app of website

Voordat u uw bonnen naar ons opstuurt, registreert u deze via de mobiele app of na login op deze website. U wordt dan door het proces geleid voor een snelle en efficiënte afhandeling. Zo ziet u hier bijvoorbeeld een verwachting van de hoogte van de teruggave. Daarnaast blijft u op de hoogte van de voortgang door middel van notificaties en/of emails. 


 

 

Laat uw bonnen valideren voor btw-teruggave bij de douane.

Haal een stempel vóórdat u de EU verlaat

Bij vertrek uit de EU, voordat u incheckt, bezoekt u een speciaal Douane loket om uw bonnen van een ‘Tax-free Validation Stamp' te laten voorzien. Dit stempel verklaart dat u de BTW mag terug vragen. Bonnen zonder stempel kunnen wij niet in behandeling nemen. De douane kan u vragen de goederen te tonen voordat zij uw bon afstempelen.

4 Mail.png

Stuur ons uw originele, afgestempelde bonnen*

Stuur de originele, afgestempelde aankoopbonnen naar ons op. Gebruik hiervoor de oranje PostNL brievenbussen of stuur de bonnen vanuit uw thuisland. Wij controleren de bonnen en stempels op echtheid en geldigheid. Hierover hebben wij afspraken met de Belastingdienst. Daarna gaan we van start met het terugvragen van uw BTW bij de winkels. 

Wij houden u geïnformeerd via e-mail, uw accountpagina en/of mobile app.

Om veiligheidsredenen zullen we pas om uw betaalgegevens vragen wanneer uw terugbetaling (uw ‘refund’) klaar staat. Vervolgens maken wij het geld aan u over.

* Bij sommige winkels gebruiken we een QR-code (POPr™ ) voor een snelle en veilige afhandeling. Bij deze winkels hoeft u de bon ook niet meer op te sturen. Bij registratie van een POPr™ bon geven we duidelijke instructies over deze mogelijkheid.

Example mailbox post.nl the Netherlands
 

Stuur uw afgestempelde bonnen naar:

att: web
Postbus 37234
1030 AE Amsterdam
the Netherlands